Melyek a leggyakoribb hibák, amiket költözés előtt, közben és után ejtünk?

A költözés mindenki életében egy stresszes időszak, azonban ha megfelelően felkészülünk és utána olvasnunk, hogy mire érdemes figyelni, akkor nagyban lecsökkenthetjük azokat a gyakori hibákat, melyeket a legtöbben megejtenek. Listánkban összeszedtünk 4 ilyen hibát, melyekre, ha jobban odafigyel, akkor sokkal gördülékenyebb, stressz mentesebb lesz a költözés.

 

Mindent az utolsó pillanatra hagyunk

Az egyik leggyakoribb jelenség, hogy csak az utolsó napokban kezdenek el pakolni, ami mindig sietséghez vezet, és ha valaki siet, akkor nagyobb eséllyel hibázik. A hibázás pedig a legutolsó dolog, amit szeretnénk, mivel zavarodottságot és dühöt kelt. Ha rossz dobozba teszünk valamit, vagy nem megfelelően csomagoljuk be, akkor a kipakolás után sokkal több időt fogunk olyan problémák megoldásával tölteni, ami könnyedén elkerülhető lett volna. tanácsunk, hogy legalább 2 héttel a költözés előtt kezdjen el pakolni. Természetesen nem kell mindent, a fogkeféjét, azért ne rakja el. Eleinte érdemes megtervezni, hogy melyik dobozba mi kerül, és hogy milyen sorrendben fogjuk elvégezni a feladatot.

 

Olyan időszakban költözünk, ami nem a legmegfelelőbb magánéleti és munkahelyi szempontból

A stressz az egyik legnagyobb ellenségünk és ha nagyobb stressz ér minket, akkor sokkal ingerlékenyebbek vagyunk, ami szintén több hibához vezet. Ha úgy megyünk haza a munkából, hogy elegünk van mindenből, akkor sok kedvünk sem lesz a pakoláshoz és a költözés megszervezéséhez. Ugyan ez igaz a magánéletünkre is. Ha tehetjük, akkor próbáljunk meg olyan időszakban költözni, amikor minden rendben van köztünk és szeretteink között és a munkában sem kell egy nagyobb projektben részt vennünk. Természetesen sok esetben ezt nem befolyásolhatjuk, de ha tehetjük, akkor figyeljünk erre a részletre.

 

Sok felesleges kacatot is elpakolunk

A költözéskor alkalmunk nyílik, hogy a rég nem használt és felesleges dolgainkat kidobjuk. Sokan azonban abba a hibába esnek, hogy mindent elpakolnak, még azokat a holmikat is, melyeket tudják, hogy soha többé nem fognak használni. Ha ilyen kacattal, vagy eszközzel találkozunk, nyugodtan dobjuk ki, mivel csak a helyet foglalná az új laskában és az időt is csak elveszi a becsomagolása.

 

Egyedül szeretnénk megoldani a költözést és nem kérünk segítséget

Sokszor a legdrágább hiba, mivel úgy gondolják a legtöbben, hogy egyedül is könnyen meg lehet oldani a költözést és amikor eljön a nagy nap, akkor döbbennek rá, hogy ez mégsem teljesen így van. Vannak, akik a barátokat hívják és egy bérelt teherautóval szállítják el a bútorokat és háztartási gépeket. A szakemberek hiánya gyorsan nyilvánvalóvá válik, amikor minden második bútordarabbal lekoccolják a falat, megkarcolják a hűtőt és elejtik a törékeny tárgyakat. A 2 óra alatt kivitelezhető költözésből lesz 4-5 órás is, közben pedig kár is keletkezett. Nem a költözésnél kell spórolni, mivel jobb esetben nem havonta költözik az ember, hanem mondjuk évtizedenként. Keressünk egy megbízató költöztető céget, akit az ismerőseink ajánlottak nekünk, vagy jó értékeléseket lehet róluk olvasni az interneten. Ha jó céget választunk, akkor 2-3 óra alatt le lehet rendezni a költözést és a bútoraink, háztartási gépeink sem fognak megsérülni a folyamat során.
Cégünk már hosszú évek óta segít az embereknek olcsón költözni. Olvasson többet szolgáltatásinkról és vegye fel velünk a kapcsolatot, ha gyorsan, sérülésmenetesen és stressz mentesen szeretne költözni.

Előző cikkünkben adtunk pár tippet, hogy hogyan is lehet lebonyolítani a költözést, érdemes azt is elolvasni! Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha olcsón szeretne költözni!